martifirmes 2

Aquest passat mes de novembre pels i les CJC-JCPC ha estat un mes intents, on han coincidit diverses dates assenyalades com pot ser el 25N dia en contra de la violència de gènere, o l’escola de formació de tardor que ja vam analitzar i exposar en les seves conseqüents entrades. Per altra banda novembre també ha coincidit amb la necessitat de la recollida d’un alt número de firmes que exigeix la prohibitiva llei electoral al servei de la burgesia, per a què el partit es pugui presentar a les eleccions per les corts generals, i el senat el dia 20 de desembre.

També hem viscut la fatalitat dels atemptats a Paris, on la població civil ha tornat a patir les conseqüències d’una guerra imperialista aliena al seus interessos. Front la hipocresia occidental que defuig analitzar degudament les causes d’aquests fets, els i les comunistes hem estat conseqüents al nostre missatge de rebuig a l’OTAN com a braç armat de de l’oligarquia imperialista Europea, tot recordant que les guerres són seves, però els morts nostres.

Com no podia ser d’altre manera els i les comunistes dels CJC-JCPC hem estat al costat de la classe treballadora en les seves mobilitzacions i organització front la precarització i pèrdua del lloc de feina, en aquest cas dels i les treballadores de Solvay (Martorell) i d’EULEN-ENDESA. Nosaltres diem que on hi hagi un comunista hi haurà sempre la veu de la classe obrera!

La legislació actua en un intent més de silenciar la veu de la classe obrera i homogeneïtzar totes les eleccions polítiques possibles, obliga als partits sense representació parlamentaria ha presentar un elevat nombre de firmes per a poder tindre el dret a presentar les seves candidatures a les Corts Generals i al Senat. Aquest fet sols és un més dels estrets límits democràtics que existeixen en el marc del capitalisme.

Sabent això els i les comunistes dels CJC-JCPC ens van mobilitzar immediatament en la recerca de firmes que avalessin la candidatura comunista. Després d’una intensa tasca el partit va aconseguir presentar els 7401 avals necessaris (un 30% més dels que exigia l’antidemocràtica llei electoral). La tasca no sols s’ha limitat a la recol·lecta de firmes, sinó que junt amb l’ocasió s’ha dut a terme una denuncia del caràcter profundament reaccionari que té no nomes la llei en si, sinó l’estat i el sistema. És a dir, s’ha dut a terme a la par de la recol·lecta de firmes una tasca de conscienciació de classe.

MOLINS DE REI

avalsmolins 4

avalsmolins 3

avalsmolins 2

SANT MARTÍ (Barcelona)

martifirmes 2

martifirmes 1

martifirmes 3

UB (Barcelona)

firmasub 1

firmasub 2


Per altra banda com mencionàvem a l’entrada, hem estat present junt amb les i les treballadores de Solvay (Martorell) front l’amenaça que planeja sobre el possible tancament de la fàbrica, i per tant conseqüentment la pèrdua de molts llocs de treball.


solvay 3

solvay 2

solvay 1

De la mateixa manera, els i les camarades dels JCPC hem estat donant suport incondicional als treballadors de l’empresa Eulen-Telemarketing en vaga indefinida a causa de la pèrdua dels seus llocs de treball un cop finalitzi el seu contracte amb Endesa, que ha cedit a l’empresa Atento la tasca que abans realitzava Eulen-Telemarketing, junt amb un empitjorament de les condicions laborals ja precàries de per si en Eulen. Hem estat present als diferents actes i mobilitzacions dels i les treballadore,s que han vist en nosaltres un punt fort de recolzament i solidaritat que ha encoratjat encara més la seva lluita.

Aquesta situació és situa en el frau de llei, i deixa veure un cop més els brutals atacs que esta patint la classe treballadora. Empreses de sectors estratègics com l’energia (Endesa) i les comunicacions (Movistar) segueixen devaluant els seus serveis a la població i les condicions de treball per seguir obtenint beneficis multimilionaris i seguir competint en el mercat capitalista mundial.

eulenweb

eulenweb 6

eulenweb 5

eulenweb 2

eulenweb 4

eulenweb 3

eulenweb 1

Per altra banda també junt amb la nostra ajuda, els i les afectades van poder realitzar al Centre Social de Sants una xerrada informativa exposant el seu cas.

xerradaeulenedensa 1

xerradaeulenedensa 2


Per últim hem dut a terme al llarg del territori una tasca d’agitació i difusió de la nostra postura front l’OTAN així com totes les estructures imperialistes Europees. La qüestió de la guerra i de la pau no és aliena a la lluita de classes, ni al desenvolupament de la crisi del capitalisme, de les pugnes interimperialistes pel control dels recursos, de les seves rutes de distribució i pel control militar de l’espai geopolític. Els drets humans, la justícia o la injustícia son coartades ideològiques del pensament burgès per justificar unes polítiques més o menys agressives, tant a l’exterior com a l’interior. Els i les comunistes tenim clar el nostre posicionament de rebuig clar de les estructures imperialistes com són l’OTAN, front l’ambigüitat o la passivitat d’altres formacions polítiques que tracten un tema com aquest de cabdal importància en una fase imperialista del capitalisme, de manera residual.

 

El nostre enemic no són els i les germanes de classe, sinó la burgesia, els seus monopolis i estructures imperialistes que generen, i alimenten les guerres com a mètode d’ampliació i conquesta de mercats, en pro dels seus interessos i beneficis. 

MOLINS DE REI

agitmolins web 1

Molins 6

agitmolins web 2

PALLEJÀ

Consigna.OTAN-NO

agitmolins web 3


SANTS MONTJUÏC, I LES CORTS (Barcelona)

agitttsantsss 1

agitttsantsss 3

EL CLOT (Barcelona)

clototan

Finalment la nostra tasca d’agitació i difusió no s’ha limitat aquests temes i s’ha dut a terme també a altres territoris les següents agitacions. 

BELLVITGE (L'HOSPITALET DE LLOBREGAT)

belvvitge 1

belvvitge 3

belvvitge 2

SANTS MONTJUÏC, I LES CORTS

agitttsantsss 2

Cercador

Segueix-nos a:

Seccions web

Biblioteca

Audiovisual

CJCtv

Joventut Comunista

cjclogopng

Òrgan d'expressió

banner tr lateral

Editorial Tinta Roja

edicionesTR