IMG-20151108-WA0054

El cap de setmana del 7 al 8 de novembre una trentena de militants i premilitants de la nostra organització ens vam aplegar a fi de celebrar la nostra escola de formació de tardor. Ens reuníem doncs una vegada més a Llinars del Vallès a fi de passar un parell de jornades de camaraderia, formació ideològica, entorn i esport.

El dissabte de bon matí ens vam instal·lar a la casa de colònies que ja habitualment acull a la joventut comunista, tot coordinant el Comitè d’Escola, l’allotjament de tots els camarades i plantejant els grups d’habitacions establint responsabilitats de grup-habitació. Aquest funcionament ens permet possibilitar que cada grup pugui debatre i analitzar problemàtiques, propostes, o observacions tant de la convivència diària com del debat polític quan es donava, i traslladar-ho posteriorment al Comitè de Direcció d’escola a través de llur representant. La referència “makarenkiana” en l’organització interna d’esdeveniments com aquest, lluny de ser un capritx o un simple reconeixement simbòlic en honor al pedagog socialista soviètic-ucraïnès ens serveix, per a aprofundir la cohesió, el debat, l’allunyament del mode de viure individualista i el foment de la defensa de l’interès col·lectiu entre la militància, així com ja comentàvem, estructurar els propis debats que desenvoluparíem al final de cada xerrada.

Un cop tots estiguérem ben instal·lats a les habitacions ens vàrem reunir a fi de donar començament a l’escola. De primer, el director de l’escola i responsable de formació nacional, Xavi Ferràndiz, va presentar als integrants de la direcció de l’escola, tot explicant com aquest comitè de direcció vetllaria per aconseguir la millor estança possible i explicant les normes de convivència que es van observar com a molt coherents per tota la militància present. Finalment es presentaria els ponents de la primera xerrada: Organització Leninista.

Durant la ponència sobre Organització Leninista els camarades Èric i Irati ens van explicar de manera molt esclaridora i accessible quin ha de ser el comportament del comunista vers les masses i l’entorn immediat (barri, centre d’estudis i/o de treball etc) per ser exemple, referència i ajuda per tots aquells joves i no tant joves amb els que compartim el dia a dia i interessos de classe. També igualment se’ns explicà com en l’intern de l’organització aconseguim  preservar la democràcia i la igualtat de drets i deures polítics de cada militant, com ens organitzem segons cada part de l’estructura orgànica dels CJC, i com aconseguim que els nostres esforços esdevinguin útils mitjançant l’esforç col·lectiu des de l’últim col·lectiu de base fins l’últim dels òrgans de direcció. Les preguntes que se’ns plantejaren van ser resoltes en grups a partir de l’opinió de cada camarada i traslladades a tothom a través d’un portaveu, fet que va permetre aprendre i esclarir encara més allò escoltat durant la xerrada.

IMG-20151108-WA0033

IMG-20151108-WA0034

IMG-20151108-WA0035

IMG-20151108-WA0051

IMG-20151108-WA0018

IMG-20151108-WA0038

Tot seguit, i quan ja venia una mica la gana, vam anar al menjador que teníem assignat a fi d’organitzar un dinar en que compartiríem una mica del que portava cadascú, deixant a tothom ben tip, i en acabar culminaríem el tiberi amb bromes i converses o be amb un bon descans o passeig segons el gust de cadascú.

IMG-20151108-WA0024

A mitja tarda, i continuant amb el cicle de xerrades es va dur a terme, a càrrec dels camarades Pau i Javi, la xerrada sobre el “FOPS” o, el que és el mateix, la proposta estratègica de la nostra organització per a aconseguir el socialisme. D’aquesta xerrada n’aprenguérem o recordarem (segons el cas) com analitzem la crisis capitalista, com hem de conviure, participar i organitzar la lluita entre els companys de barri, de centre d’estudis o de treball. Creiem que no és possible establir etapes de millores seqüencials en convivència amb d’altres forces més o menys progressistes o d’esquerres, sinó que és ara objectivament el moment per acumular forces per organitzar la revolució socialista o entendre, sobretot essent com som catalans i vivim l’actualitat política de casa nostra , quin paper més o menys diferent hi juga cada fracció de la burgesia a l’estat espanyol. Tot això, relacionant-ho en com es projecten els discursos d’aquesta burgesia  vers el poble treballador, utilitzant sovint d’una o altre manera la qüestió nacional i recordant un cop més com l’interès de classe escapa i preval per sobre (tant dins la burgesia com dins la classe obrera i de manera mai coincident entre ambdós)  a tot sentir nacional recordant a Marx quan deia allò de “Proletaris del món, uniu-vos”· Com ja passés amb la xerrada d’organització leninista les preguntes ajudaren a establir conclusions col·lectives més que útils.

foto video

IMG-20151108-WA0031

IMG-20151108-WA0029

IMG-20151108-WA0036

Seria en aquest moment quan acabarien les xerrades del dissabte, passant a dur-se a terme (després d’un merescut descans) una sèrie d’activitats físiques dirigides per camarades versats en activitats de grup que, de ben segur ens ajudarien a aprofundir en la consciència sobre la importància de mantenir una vida sana i dinàmica amb esport físic, tot deixant enrere l’aïllament i sedentarisme que promou el capitalisme, aprenent a coordinar-nos i conèixer-nos  també a través de l’exercici. Aspecte que de ben segur ajuda en la pràctica militant del jove comunista i en la seva vida quotidiana. 

Per acabar el dia ens aplegarem per a sopar i feríem un petit present en forma de pastís i regals col·lectius als camarades que recentment havien complert anys, tot reconeixent llur tasca en l’organització i reafirmant amb ells els llaços de camaraderia que ens uneixen. Acabat el sopar i recollit tot plegat entre tots vam gaudir d’una estona de lleure amb musica i quelcom per a beure (aspecte a destacar la moderació i responsabilitat de tota la militància entenent que no era moment d’excessos sinó de relax i distensió) també alguns camarades aficionats a la musica vam tocar, cantar i improvisar junts fins a l’hora d’anar a dormir.

IMG-20151108-WA0044

IMG-20151108-WA0048

De bon matí, i un cop havent esmorzat, vam desenvolupar la xerrada relativa a materialisme històric i dialèctic a càrrec d’Albert i Xavi, intentant situar quins són els plantejaments filosòfics d’anàlisi que, de manera científica i a partir del materialisme dialèctic (i a nivell social amb el materialisme històric) els pares del socialisme científic i la resta de comunistes fins als nostres dies, analitzem i interpretem tot el que ens envolta i aprenem a transformar-ho fins arribar i mantenir la revolució. Vam prendre doncs consciència sobre el fet d’entendre allò que ens envolta, del contrari mai podrem arribar a tal fita i restaríem per sempre espontanis i anàrquics en la nostra intervenció.

IMG-20151108-WA0020

image3

IMG-20151108-WA0023

IMG-20151108-WA0027

Tancant tot el bloc de xerrades abans de dinar vam poder contar amb una magnifica exposició per part dels camarades Domènec i Àlvar sobre economia política. No és res forassenyat ni estrany el plantejar que, sinó entenem com funciona el capitalisme, de quina manera ens explota, i com ho fa la burgesia per a legitimar-lo mai serem capaços de derrocar el capitalisme. Recordem doncs així lemes del nostre partit com aquell que diu, “sense el treballador no es mou un sol engranatge”.

image4

image5

Finalment, i després d’una mica d’esport en forma de partits de futbol i bàsquet emprenguérem la cloenda de l’escola, en que primerament el director de l’escola agrairia la disciplina i saber estar de tota la militància durant les dues jornades de convivència, així com l’esforç i virtut  dels ponents i dels debats de tots els assistents. Tot seguit el responsable polític dels JCPC, Domènec Merino, ens faria una intervenció situant la importància política d’aquesta escola i el gran avanç que suposa el futur relleu i promoció de camarades que s’han format vertiginosament en la lluita de masses, i en el creixement polític i ideològic dins i fora l’organització.

IMG-20151108-WA0050

IMG-20151108-WA0055

IMG-20151108-WA0056

Cercador

Segueix-nos a:

Seccions web

Biblioteca

Audiovisual

CJCtv

Joventut Comunista

cjclogopng

Òrgan d'expressió

banner tr lateral

Editorial Tinta Roja

edicionesTR