A dia d'avui, l'Ajuntament de Barcelona en connivència amb els Mossos d'Esquadra ha assolit el seu  objectiu històric d'enderrocar el Centre Social Autogestionat (CSA) de Can Vies al barri barceloní de Sants. L'acció no ha estat exempta d'impediments, car els veïns i les veïnes del barri han mostrat la seva ferma determinació a recolzar un projecte que ha estat present durant disset anys i ha aconseguit teixit una sòlida relació amb el seu entorn.

 

Les nombroses convocatòries convocades a Sants en protesta per l'ensorrament de l'edifici es segueixen repetint encara ara, un cop executada l'acció, i amb major intensitat. Aquest fenomen respon a la frustració i la desesperació que van de la mà de la misèria que estan patint la classe obrera i els sectors populars en plena crisi estructural del sistema capitalista, ara que la classe dominant fa tot el possible per carregar sobre les esquenes del poble totes les mesures que s'estan prenent per reanimar temporalment el moribund cadàver econòmic que ens llega el mode de producció imperant.

 

Salaris de misèria i destrucció de tots els drets laborals, pensions a la baixa, mercantilització de l'educació i de la sanitat, desnonaments, especulació urbanística, en fi, tot un seguit de problemes es van acumulant sobre les espatlles dels treballadors i les treballadores, conformant un polvorí que esclata amb qualsevol espurna en forma de protestes com les que estem vivint aquests dies. Aquest és un quadre que no es limita al barri on hi havia ubicat Can Vies; això queda palès amb tot el seguit de concentracions que s'estan generant arreu de la geografia catalana.

 

La repressió dels Mossos d'Esquadra encara augmenta més l'empipament d'una classe obrera que, cada cop més, es mostra disposada a lluitar pels seus drets, encara que en aquest moment sigui en clau defensiva. L'actual situació a Sants té molt a veure amb el que es va produir a Gamonal, on la brutalitat ferotge de les forces repressives de l'Estat va alimentar la ràbia d'un veïnat cansat de suportar agressions de l'Estat capitalista.

 

Davant la situació actual, el Secretariat dels CJC/Joves Comunistes del Poble Català declara que:

 

· La classe obrera i els sectors populars residents al barri de Sants responen amb protestes espontànies i desorganitzades allò que és i ells perceben com un atac de la burgesia cap als seus drets, manifestant-se en dos sentits: en l'enderrocament en pos de l'especulació urbanística d'un centre que havia aportat molt al barri i en les brutals agressions dels Mossos d'Esquadra als veïns i les veïnes en les diferents manifestacions que hi ha hagut aquests dies i fora d'elles.

 

· La classe obrera i els sectors populars dels altres barris de Barcelona i d'arreu de Catalunya es senten identificats amb la reacció que veuen a Sants, com ho van estar amb la de Gamonal, i per això en alguns casos es produeixen concentracions de suport.

 

· L'Estat capitalista, al servei de la classe dominant, fa servir tots els mecanismes al seu abast per seguir alimentant les butxaques d'una oligarquia que veu perillar els seus guanys degut a la crisi estructural del sistema i està disposada a enfonsar als treballadors i a les treballadores en la misèria més absoluta per pal·liar aquesta situació.

 

· Els Mossos d'Esquadra, mercenaris de la burgesia, empren les seves porres contra els obrers i les obreres que lluiten pels seus drets i detenen indiscriminadament treballadors i veïns, desorganitzats o membres de diferents grups polítics i sindicals. A dia d'avui hi ha al menys sis detinguts confirmats.

 

En conseqüència, exhortem:

 

· A la classe obrera i els sectors populars a convertir la ràbia espontània i la reacció desorganitzada en organització i lluita sostinguda, en clau de superació revolucionària del sistema capitalista. La repressió de l'Estat i l'especulació urbanística són fenòmens indissoluble del capitalisme: no pot haver-hi capitalisme sense repressió i especulació.

 

· A l'Estat capitalista a alliberar a tots els detinguts i a retirar tots els càrrecs. Màxima solidaritat amb tots/es les persones que pateixen la repressió aquests dies.

 

I finalment animem:

 

· A tothom a acudir a les concentracions de solidaritat amb la lluita de Sants que s'estenen per tota Catalunya i a seguir les convocatòries dels CJC/JCPC que participen activament a les mobilitzacions que es produeixen al barri.

 

Barcelona, 28 de maig del 2014. Secretariat dels CJC/Joves Comunistes del Poble Català

 

Cercador

Segueix-nos a:

Seccions web

Biblioteca

Audiovisual

CJCtv

Joventut Comunista

cjclogopng

Òrgan d'expressió

banner tr lateral

Editorial Tinta Roja

edicionesTR