uneix-te

descargaTR

Companys i companyes, els CJC-JCPC organitzem aquest Juliol la nostra segona escola d'estiu fonamentada en l'estudi dels pilars fonamentals del marxisme. Gràcies al creixement qualitatiu i quantitatiu aquest cop podem oferir dues noves jornades respecte l'escola de l'any passat.

L'objectiu de l'escola és l'aprofundiment en els estudis del marxisme leninisme per la nostra militància, però també l'explicació clara d'aquests conceptes per tots els amics i amigues dels JCPC que hi estiguin interessats. Tot seguit adjuntem el cartell i el calendari de xerrades/debats que oferim:

1.- Ponència “L’organització es la nostre única arma”
La organització leninista

7 de Juliol a les 18h 
Casal Independentista de Sants,
Carrer Muntadas, 24 Barcelona

 

2.- Ponència “La filosofia com a eina de lluita”
El materialisme dialèctic

10 de Juliol a les 18.30h
Centre Cívic de Sant Martí
Carrer Selva de Mar, 215 Barcelona


 
3.- Ponència “Perquè i cóm els homes fan el que fan?”
Materialisme històric

13 de Juliol a les 16.30h
El Gra
Plaça de l’Església 8 de Granollers

 

4.- Ponència “Què no volem ser el comunistes?”
La proposta estratègica i desviacions ideològiques històriques

18 de Juliol a les 18.00h
Casal de joves de Gracia
Carrer  Gran de Gràcia 190-192, Barcelona

 

5.-  Ponència “L’explotació a la llum del marxisme”
Economia política

20 de Juliol a les 16.00h
Centre Cívic Montserrat Roig
Avinguda Barcelona 180, Terrassa

 

6.- Videofòrum: “El capital” de Constantin Costa-Gavras
24 de Juliol a les 18.00h
Seu del Partit Comunista del Poble de Catalunya
Carrer de Valldobina, 28, Gramanet del Besòs

 

Us hi esperem!!!

Davant les darreres noticies de l’esborrany presentat pel Ministre d’Educació que pretén modificar els requisits d’accés a beques per famílies que en funció de la renta no poden costejar els estudis en les diferents modalitats d’educació superior, els CJC s’oposen a aquest, ja que a pesar de la recent rectificació del ministre Wert, després de la reunió amb la CRUE, només en relació amb la pujada del 5,5 al 6,5 a la nota de la fase general de la PAU per l’accés a les beques d’exempció de matrícula –que finalment es mantenen a la primera nota-, manté l’augment del requisit d’un 80% al 90% d’aprovat d’assignatures –del 60% al 65% a les carreres tècniques- amb una nota mitja de 6,5 per obtenir qualsevol altre beca diferent a l’exempció del pagament de les taxes o l’aprovat del 85% a es tècniques i el 100% a les demés amb un simple aprovat a cada assignatura, així com la introducció d’un nou criteri pel repartiment de beques en funció del pressupost disponible.

La Joventut Comunista es posiciona frontalment davant aquest nou atac dels gestors del capital, promovent l’expulsió dels fills i filles de la classe obrera de la universitat davant un procés continuat d’elitització i privatització del sistema educatiu en general i de l’universitari en particular.

Per tot això, els CJC fan una crida als estudiants d’extracció obrera i popular a aixecar una tenaç resistència com a pas previ al contraatac popular davant  aquestes mesures en la perspectiva de reforçar les organitzacions populars dels estudiants, avançant en la conformació del sindicat estudiantil a tot l’estat.

Jove estudiant, no et resignis: combat al nostre costat, construeix el teu futur.

 

Oficina de Premsa del Comitè Central dels CJC.

 

El PCPC s'ha convertit des de la seva fundació en l'únic referent polític que sosté la bandera del marxisme-leninisme a Catalunya. Després de dotze anys i quatre conferències, ha realitzat un altre pas endavant amb la celebració del seu primer congrés aquest cap de setmana (8 i 9 de juny).

 Imatge01

Després d'un període precongressual de mesos de debats, tant de la tesi política com de l'organitzativa, la militància va arribar a aquest primer congrés disposada a enfortir el partit dels comunistes amb uns documents que situïn de forma científica la realitat d'aquest capitalisme en crisi. Daquesta manera, es dota al partit de l'organització i l'anàlisi polític que el permetin situar-se com l'avantguarda de la classe treballadora.

Llegiu-ne més...

Cercador

Segueix-nos a:

Seccions web

Biblioteca

Audiovisual

CJCtv

Joventut Comunista

cjclogopng

Òrgan d'expressió

banner tr lateral

Editorial Tinta Roja

edicionesTR