uneix-te

descargaTR

 
 
Des del PCPC volem transmetre la nostra solidaritat amb la lluita empresa des de finals de la setmana passada pels treballadors d'Ambulàncies Domingo i el nostre total suport a les acampades, protestes i totes les mobilitzacions que duguin a terme.
 
Tot i que la direcció de l'empresa continua obtenint beneficis, els treballadors denuncien que a les penoses condicions laborals a les que ja els estaven sotmetent: jornades laborals de més de 12 hores en les que no se'ls retribuïen ni hores extres ni plusos, material de treball escàs, deficient equipació sanitària en les ambulàncies... ara es pretén reduir els serveis (com al barri de Sant Martí, que de les tres ambulàncies que circulen actualment quedaran dos, deixant únicament una ambulància per cada 150.000 habitants) mentre que l'ACEA - Associació Catalana d'Empresaris i Ambulàncies - proposa aplicar a la plantilla una rebaixa salarial del 9,2%.
 
El PCPC veiem en aquest conflicte un nou reflex de com està afectant la crisi capitalista a la classe treballadora. De com les empreses privades, dia a dia, passen a engrossir els seus beneficis a força d'una major explotació dels obrers amb reduccions salarials, increment dels ritmes de treball, més pressió sota una amenaça patronal que creix al ritme de les taxes d'atur... i, a la vegada, com s'està permetent que aquestes mateixes empreses privades siguin les que passin a gestionar els nostres drets, drets que han estat conquistats després de dècades de lluita de la classe obrera, reduint aspectes fonamentals de la nostra vida, com és la Sanitat, a simples negocis amb els que els capitalistes puguin omplir-se les butxaques a costa de convertir-los en serveis cada vegada més cars i precaris.
 
Des del PCPC seguirem recolzant la lluita dels conductors d'Ambulàncies Domingo; companys, us transmetem tot el nostre ànim i estem a la vostra disposició per a tot allò que necessiteu en la defensa del vostre lloc de treball i els vostres drets laborals. Fem una crida a tota la classe obrera perquè s'uneixi i organitzi des de la base per lluitar contra tots aquests atacs, per combatre a la patronal, als capitalistes, i que la seva crisi no la descarreguin sobre les nostres esquenes. Perquè, units, posem fi a un sistema en el qual no trobarem cap millora de les nostres condicions reals d'existència i assentem els fonaments d'un de nou que respongui als nostres interessos reals en el que puguem decidir què, com i quant es produeix.
 
TOT PER A LA CLASSE OBRERA
SI TOT EL PRODUÏM, TOT EL DECIDIM!

El passat 20 de Juliol, una quinzena de joves de Terrassa i dels voltants van assistir a la quarta xerrada que els CJC- Joves Comunistes del Poble Català vam fer al Centre Cívic Montserrat Roig, al barri de Ca n'Anglada de Terrassa. 

La xerrada va anar a càrrec del Responsable Polític dels  CJC-JCPC, Albert Camarasa, qui va repassar, en un primer moment, els fonaments de l' economia política, eina fonamental que els comunistes hem d'analitzar per explicar científicament les relacions classistes de la societat, allunyant-nos així de les concepcions acientífiques i anàrquiques sobre l'economia que la burguesía intenta oferir a les capes populars en uns moments de crisis estructural del sistema, però també radica la importància de la temàtica de la xerrada en confrontar  les diferents propostes de sortida de la crisi de la denominada “esquerra transformadora”, que amaguen el problema real existent: l'explotació del home per el home, i ens venen que la solució és, des de la convocatòria d'un procés constituent, a la consecució d'una República, o a la formació de cooperatives. Totes aquestes sortides tenen, al cap i a la fi, una característica en comú: la manca d'anàlisis econòmic classista que els comunistes hem de fer . La xerrada en sí, va girar al voltant del concepte d' “explotació”, des de la vessant analítica científica  del marxisme,  explicant l'eix fonamental sota el qual giren les lleis econòmiques vigents en el capitalisme.

 

El dia 18 de Juliol, militants i amics dels CJC-JCPC acudim a la xerrada sobre desviacions ideològiques en el marc de la nostra II Escola d'Estiu Comunista a l'emblemàtic barri de Gràcia.

Aquesta xerrada no es va basar tant en la presentació dels pilars del Marxisme-leninisme sinó que va ser una ponència de combat ideològic, un combat de primeríssima importància.

Els comunistes desenvolupem el nostre projecte en 3 lluites: l'econòmica, la política i la ideològica. Cap davant s'ha de deixar a descobert a risc de fracassar en el nostre projecte revolucionari.
Això és perquè la teoria i la lluita ideològica no és un avorrit passatemps d'intel · lectuals sinó el reflex de la pròpia lluita de classes en el marc de les idees i els projectes polític-ideològics.
Els comunistes sabem que la traïció teòrica precedeix la traïció pràctica i estarem atents perquè, com deia Lenin, tot el que debiliti la ideologia socialista no és sinó una forma d'enfortir la ideologia burgesa.

 El passat dissabte 23 de juliol, els CJC-Joves Comunistes del Poble Català vam realitzar una ponència sobre materialisme històric a la vila de Granollers. El col·lectiu de CJC-JCPC del Vallès Oriental presentava i acollia així una de les xerrades pertanyents a la II Escola de Formació d’Estiu dels Joves Comunistes del Poble Català.

A la xerrada s’hi van aplegar joves de la comarca així com d’altres militants i amics de l’organització d’arreu de Barcelona i el Vallès Occidental. Tots plegats doncs vam escoltar i analitzar les bases fonamentals, així com qüestions de major aprofundiment, referents al materialisme històric. Conceptes com l’origen i els fonaments d’aquest saber científic, la contradicció, en la seva màxima expressió, entre el desenvolupament de les forces productives i les relacions de producció en la vessant més social i històrica, la naturalesa dels diversos modes de producció, la relació dialèctica entre estructura i superestructura, l’estat i la seva naturalesa classista o les fórmules de lluita que històricament ha desenvolupat la classe obrera (econòmica, política i ideològica) foren alguns dels aspectes que es tractaren amb major o menor profunditat, vertebrant sens dubte una exposició força didàctica a fi d’entendre, com planteja el propi títol de la ponència, quelcom tant senzill però alhora crucial: perquè i com els homes fan el que fan?, que és el mateix que preguntar-se, en certa mesura, què hem de fer i com ho hem de fer per a entendre i transformar la realitat vigent a fi de superar el sistema capitalista?. Sens dubte el balanç és positiu car, com diria Lenin en el seu “Què fer?” “Sense teoria revolucionària tampoc pot haver-hi moviment revolucionari. Mai s’insistirà prou sobre aquesta idea en uns moments en què a la prèdica de moda de l’oportunisme s’uneix l’afecció a les formes més estretes de l’activitat pràctica.”

 

 

Cercador

Segueix-nos a:

Seccions web

Biblioteca

Audiovisual

CJCtv

Joventut Comunista

cjclogopng

Òrgan d'expressió

banner tr lateral

Editorial Tinta Roja

edicionesTR