uneix-te

descargaTR

imgh 

Avui, segueix sent necessari denunciar que una de les principals causes de morts maternes al món són els avortaments insegurs. El dret a l’avortament, en la majoria de països, també en el nostre, tant amb la llei de supòsits com amb la de terminis, en comptes de considerar-se un dret constitutiu dels drets humans, central entre els drets sexuals i reproductius, és un mecanisme al servei de les classes dominants per al control de la reproducció a través del cos de les dones.

Llegiu-ne més...

img1
La direcció de RRHH de l'Hospital Clínic de Barcelona va entregar al Comitè d’empresa la proposta de conveni de 2013-2014 que contenia els següents flagrants atacs contra els treballadors de la casa:

- tancar el menjador del torn de nit.

- treure 5 dies de vacances, més dies.

- reduir els dies d’absència per malaltia.

- imposar una major flexibilitat laboral amb la consolidació d’una nova modalitat de contracte: els fixos discontinus.

- la desregulació de les guàrdies.

- consolidar el 5% de reducció de la paga.

- en cas de cessament d’un treballador de més de 60 anys tenia una compensació econòmica igual a 6 mesos de salari base, ara se li concedirà, tan sols, dos mesos de vacances.

- supressió de la financiació de mitja dieta al menjador del centre.

- reducció salarial equivalent a mitja paga mensual.

- etc.

A més, aquesta agressió s’enquadra en el pla de traslladar un 10% de llits al Sagrat cor, un hospital privat.

img2 

Davant això, els treballadors del clínic s’han mobilitzat demanant al Comitè d’empresa a que no caigui en paranys i no accepti cap dels punts que imposa la direcció del centre i el govern. Més de 200 treballadors van ser pressents a la porta on la direcció volia tantejar fins a quin punt estàvem disposats a tragar.

Els CJC/ Joves Comunistes del Poble Català han participat en les assemblees de treballadors i han denunciat que aquest atac s’enquadra en un procés general pel qual el capitalisme intenta regenerar la seva taxa de guany. El capitalisme intenta remuntar la seva crisis carregant sobre les esquenes dels treballadors majors penúries abocant-los agressió rere agressió, privatització rere privatització, contrareforma rere contrareforma, a la més absoluta misèria.

Donat que els atacs no minvaran, no podem “estrenys el cinturó” i esperar que “fent sacrificis” la situació es resoldrà. El Comitè d’Empresa no pot signar res, els treballadors ho tenen que tenir clar: d’aquesta situació només podem sortir més encadenats o més forts.

Els CJC/JCPC fem una crida a que els treballadors ens reunim en assemblees per debatre les accions pertinents a tal de defensar allò que indubtablement es mereixen: cosa que no és el que ens ofereix la direcció del centre ja no tan sols ara sinó des de fa anys.

img3 

Els CJC/JCPC fem una crida a la creació de Comitès per la Unitat Obrera (CUO) amb la filosofia de màxima unitat dels treballadors, amb la voluntat d’acabar amb la dinàmica de pactes entre patronal i treballadors, una dinàmica que només ha portat la més absoluta misèria a la classe obrera. Els CUO no són un sindicat, els CUO son els treballadors reunits per la base en assemblea sobirana defensant units els seus interessos de manera intransigent, independentment de la afiliació sindical o creença política, amb disposició de la defensa intransigent del dret a un treball digne, superant els límits legals quan calgui per la defensa d'aquest.

Treballadors del Clínic, sense vosaltres no es cura ni un pacient, demostreu la vostra força!

A defensar la feina! A defensar la sanitat pública!

Comitè Executiu dels CJC/Joves Comunistes del Poble Català

 

 

El PCPC, amb l'esperit antiimperialista que el caracteritza, dona suport a aquesta convocatòria i convida a tothom a fer-ne difusió!

Convocatòria

 

 

 LA DIADA NACIONAL A BARCELONA

El PCPC i els CJC/JCPC varem convocar el passat 11 de setembre a la Plaça Joan Corrades d’Hostafrancs. Davant d’un centenar de persones el membre del Comitè Executiu dels CJC/JCPC Joan X., el membre del Comitè Central del PCPC Àlex de la Fuente i el Secretari General del PCPC Ferran Nieto van desgranar la proposta comunista per a la classe obrera.

Llegiu-ne més...

Cercador

Segueix-nos a:

Seccions web

Biblioteca

Audiovisual

CJCtv

Joventut Comunista

cjclogopng

Òrgan d'expressió

banner tr lateral

Editorial Tinta Roja

edicionesTR