uneix-te

descargaTR

 pcpc

Desenes de furgonetes dels Mossos d’Esquadra amb més d’un centenar d’antiavalots, han arribat a la fàbrica de Panrico de Santa Perpètua de la Mogoda sobre les 7 hores d’avui divendres 18 d’octubre, just quan els treballadors i treballadores iniciaven una assemblea.

Armats amb porres i escopetes, han atacat als treballadors i treballadores en vaga indefinida en defensa dels salaris i el treball, amb el saldo de desenes de ferits i contusionats. Durant hores els treballadors i treballadores han estat retinguts pels cossos policials enviats per la Generalitat de Catalunya i sota l’ordre del Conseller d’Interior Ramón Espadaler.

Els cossos armats de la Generalitat han estat enviats per permetre el pas de nombrosos trailers acompanyats d’un petit grup d’esquirols que han carregat mercaderia per a la seva venda.

Llegiu-ne més...

cartell panrico

Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i els Joves Comunistes del Poble Català ( CJC-JCPC), mostrem el nostre total suport a la convocatòria de vaga indefinida a partir del 13 d'octubre.
La vaga és l'arma més poderosa que tenim els treballadors per demostrar a l'empresa que sense nosaltres no es fabrica ni un sol donut, que som la classe obrera la que traiem la producció endavant i que per tant nosaltres hem de ser els que decidim en quins termes i de quina manera l'empresa ha d'anar endavant.


Ens oposem completament als plans de la direcció empresarial de rebaixa dels salaris de fins a un 45% i als acomiadaments (bé siguin de manera directa o mitjançant la seva "extinció") de gairebé 2000 treballadors . Des del PCPC i els CJC-JCPC anem a lluitar al costat dels treballadors de Panrico que aixequen la bandera de la dignitat i que es neguen a pagar unes conseqüències que ells no han generat. En el punt de crisi capitalista en què ens trobem, la qüestió està clara: o ells o nosaltres. Ells, els que s'apropien dels beneficis del nostre esforç i ens volen portar a la misèria, o nosaltres, els que produïm i tirem endavant l'empresa amb el nostre treball.
L’Assemblea de Treballadors i Treballadores de la fàbrica de Santa Perpètua de la Mogoda és un exemple a seguir pel conjunt de la classe obrera catalana. Tot i els pactes realitzats a esquenes dels treballadors, tot i els xantatges i coaccions, la fermesa en la reivindicació dels drets irrenunciables és el camí a seguir.


És fonamental que la unitat dels treballadors prevalgui amb independència d'en quin sindicat estigui afiliat cadascun, i és imprescindible que aquesta unitat estigui fonamentada en la lluita de tots els treballadors de Panrico sense importar si són contractats de manera directa per Panrico o si són autònoms que treballen igualment per a l'empresa.


L'estratègia de Panrico serà sempre la de dividir a la mateixa classe obrera entre categories professionals i autònoms, i davant d'això haurem de respondre amb unitat i lluita.


NI UN PAS EN DEFENSA DELS NOSTRES LLOCS DE TREBALL!
PEL PAGAMENT IMMEDIAT DELS SALARIS!
PANRICO NO ES RENDEIX!

 

 

 Resposta a la carta enviada pels Col·lectius de Joves Comunistes de Catalunya (CJC-JC, joventut del PCC) als Colectivos de Jóvenes Comunistas. Publiquem la carta inicial al final de la resposta.

Estimats companys,

Des del Buró Polític dels Colectivos de Jóvenes Comunistas confirmem la recepció de la carta enviada al nostre correu pel Comitè d’Enllaç Permanent (CEP) de la vostra organització, els Col·lectius de Joves Comunistes (CJC), joventut del PCC a Catalunya. L’objectiu d’aquest escrit és respondre a la vostra proposta d’entrar en un procés per la “unitat comunista” a Catalunya amb diversos col·lectius de joves d’aquest territori. Respecte a això, volem agrair la sinceritat de l’oferta, però no podem evitar un deix de sorpresa car el vostre oferiment arriba coincidint en el temps amb la vostra confluència amb l’organització Joves Comunistes (JC), referent juvenil del PSUC-ViU i col·lectiu agermanat a Catalunya amb la Unión de Jóvenes Comunistas de España (UJCE) que, com de ben segur sabeu, va trencar recentment i de manera unilateral les seves relacions amb nosaltres, els Colectivos de Jóvenes Comunistas.

Nosaltres pensem que el contingut del vostre text demostra, un cop més, que les nostres organitzacions tenen concepcions molt diferents sobre com cal construir el referent juvenil comunista a Catalunya i a tota Espanya.

Al nostre parer, proposar qualsevol procés unitari des del simple contacte entre direccions equivaldria a construir castells a l’aire i constituiria un error de grans dimensions. Considerem que els procesos unitaris només tenen possibilitats d’èxit a mitjançant un treball previ en l’àmbit teòric i pràctic, és a dir amb una coincidència de postulats i anàlisis polítics i, en conseqüència, amb el desenvolupament d’una activitat conjunta als fronts de masses.

Quins punts en comú trobeu entre l’estratègia defensada per vosaltres i l’establerta per nosaltres? Les nostres divergències són colosals i han estat revelades en l’aspecte teòric i pràctic, allà on hem coincidit.

Per estar d’acord entre destacaments comunistes no n’hi ha prou amb compartir l’objectiu final del socialisme, sinó que cal tenir una estratègia comú que dugui a la classe obrera i al poble a la conquesta del socialisme. D’altra manera correm el risc de perdre la propia identitat socialista.

Al text que ens heu fet arribar, parleu de que la vostra estructura té un projecte “revolucionari ben definit i combatiu com és el Front d’Esquerres” (sic). El nostre Partit, el PCPE, amb el que tenim unitat político-ideològica, teoritza des del seu IX Congrés, celebrat al desembre de 2010, que el Front d’Esquerres és una formulació teòrica que no correspon amb les necessitats de la classe obrera d’un país capitalista desenvolupat i imperialista com és l’Estat espanyol.

Nosaltres analitzem, en base al marxisme-leninisme, que l’etapa actual és la de transició del capitalisme al socialisme i que no hi ha fases intermitges entre el poder capitalista i el de la classe obrera. En altres paraules: la tasca que té la classe obrera ara mateix és la d’organitzar-se, estructurar fronts de lluita (al moviment obrer, estudiantil, de barri, etc.), acumular forces i dur a terme la Revolució Socialista que instauri la dictadura del proletariat a Espanya, liquidant la dominació dels monopolis sobre l’economia i la política i alliberant als treballadors del jou del capital.

Apostar per una política de “front d’esquerres” amb la finalitat de fer fora a la “dreta” del govern (a través d’una aliança electoral estil “Syriza”) o canviar a un monarca per un president (d’acord amb la reivindicació de la República Federal i Solidària), és equivalent a llençar pols sobre els ulls del poble treballador.

Nosaltres lluitem per una aliança entre tots els sectors populars sota la direcció de la classe obrera, a través del Front Obrer i Popular pel Socialisme (FOPS). Descartem, d’aquesta manera, la política del Front d’Esquerres que vosaltres califiqueu de “revolucionària”, al considerar-la encaixonada dins del joc institucional.

I no només això. L’experiència pràctica dels CJC a nivell estatal, de la qual aprenem a través de la constatació de l’error i l’encert, ens ha ensenyat que la construcció de la Joventut Comunista al nostre país no es podrà aconseguir a través de l’acumulació de sigles, sinó a través de la intervenció de masses dels i les comunistes.

Per a nosaltres s’ha acabat l’etapa de recerca de la unitat com una acumulació d’organitzacions. Una unitat que, de vegades, no es produïa entre destacaments juvenils comunistes amoinats per l’elevació de la consciència de classe mitjançant la intervenció de masses, sinó amb algunes organitzacions petites expulsades de la UJCE, viciades fins la mèdula per les pugnes constants que es produeixen al si del projecte reformista i tancades en sí mateixes fins a l’inopia. Aquest mateix esperit de cercles era traslladat en ocasions dins dels CJC, quan en realitat a la nostra organització només hi ha una línia estratègica i totes les diferencies són superades a través de la crítica i l’autocrítica. Dels errors del passat n’aprenem i no els tornarem a repetir.

Per acabar, companys, ens agradaria assenyalar que com a organització ens considerem hereus de la gloriosa lluita antifeixista duta a terme pels i les comunistes honestes a l’època de la Guerra Nacional Revolucionària (1936-1939) i de la resistència contra la dictadura franquista. Però pensem que la millor manera de retre homenatge a la memòria dels que moriren, la única via de recollir el llegat que ens deixaren, és lluitar per l’emancipació de la classe obrera. Per això hem de fer servir la ciència del marxisme-leninisme amb la finalitat d’analitzar les circumstàncies que envolten l’actualitat a Espanya i a Catalunya, preparant així una estratègia i tàctica que ens permetin veritablement assolir el nostre objectiu. Rebutjem perpetuar, en nom de la història i el sentimentalisme nostàlgic, estratègies i concepcions polítiques que pertànyen al passat i que ja no poden oferir res a la classe obrera i a les capes populars.

D’aquesta manera, els Colectivos de Jóvenes Comunistas fem una crida a la juventut treballadora i popular de Catalunya per a que s’organitzi a tots els barris, centres d’estudis i de feina per a lluitar per la revolució socialista.

El nostre objectiu és informar, mitjançant aquest escrit, que ningú ha de tenir l’esperança de trobar la nostra organització als despatxos pactant procesos d’unitat artificials i sense sentit. Qui ens vulgui trobar, haurà d’anar a les lluites obreres, estudiantils i populars del nostre país, on estarem portant el missatge de la lluita per l’emancipació del jou del capital amb totes les nostres forces i en la mesura que ens ho permetin les nostres encara limitades però honestes forces militants.

Buró Polític del Comitè Central

Colectivos de Jóvenes Comunistas

 

Carta enviada el septembre de 2013 per part dels Col·lectius de Joves Comunistes de Catalunya als CJC:

Salut camarades, Des de la comissió d'enllaç permanent (CEP) dels Col·lectius de Joves Comunistes de Catalunya per a la unitat comunista, volem enviar el document aprovat al nostre congrés sobre la unitat comunista, procés que s'està duent a terme a Catalunya des de fa uns mesos. Ho estem per a preguntar-vos si esteu interessats en participar a les reunions preparatories, conjuntament amb els companys de Joves Comunistes i d'altres comunistes no afiliats a partits que estan al procés per a la unitat comunista. Una abraçada revolucionària.

Document aprovat que ens enviaren adjunt: http://www.cjc.es/documentos/Unitat%20Comunista_cep

 

 

Cercador

Segueix-nos a:

Seccions web

Biblioteca

Audiovisual

CJCtv

Joventut Comunista

cjclogopng

Òrgan d'expressió

banner tr lateral

Editorial Tinta Roja

edicionesTR