uneix-te

descargaTR

Diverses pintades amb cites revolucionàries de Marx, Lenin i Stalin i els retrats d'aquests, decoraran durant un temps la rodalia de La Maquinista, centre comercial de la Barcelona Nord i antiga fàbrica de màquines de vapor ferroviàries. Allà, actualment, centenars de treballadors i treballadores veuen com dia a dia les seves llibertats sindicals, drets laborals i salaris van sent reduïts poc a poc en favor d'un empresariat que ni treballa ni pateix.

Llegiu-ne més...

Avui, 13 de gener de 2015 els Col·lectius de Joves Comunistes celebrem 30 anys i volem reivindicar aquesta data històrica per a la Joventut Comunista en l’estat Espanyol amb el conjunt de l’estudiant combatiu, i amb la joventut treballadora i d’extracció popular.

Perque entenem que aquest 2015 no és un any en el que col·locar una efemèride en el calendari, sinó la oportunitat de lluita. En aquest moment històric els i les joves treballdors/as no tenim altre futur per davant que el que conquistem amb la nostra pròpia lluita. Entenem que el nostre horitzó no pot col·locar-se en els termes de legitimar i justificar la nostra explotació i la nostra misèria, sinó que passa per conquistar la més elemental de les democràcies: La que determina que qui tot ho produeix gaudeix també del dret a decidir-ho tot.

Aquest 2015 donarem un pas al front en la recuperació d’aquest fil roig de la història, que mencionem habitualment, però que sembla quedar en meres paraules. Des de l’últim col·lectiu de base dels CJC, fins al Comitè Central tenim una meta en aquest 2015, oferir un lloc de combat a la joventut d’extracció obrera i popular al costat de la trinxera que li correspon, la que busca la construcció de la única societat capaç de garantir justícia, igualtat i desenvolupament per a la classe obrera i el poble treballador.

Aquest 2015 portarem endavant varies iniciatives buscant lligar el nostre 30 aniversari amb cada una de les batalles diàries per a la joventut. En pocs dies, el 24 de gener, organitzem a Madrid un concert de rap, on la música es convertirà en un element més en el combat contra el capital. Estem treballant per la recuperació de tot el nostre llegat històric com element d’avanç i d’aprenentatge col·lectiu, i en unes poques setmanes inaugurarem el nostre Arxiu General.  Al temps que editarem un llibre de la col·lecció d’edicions Tinta Roja que recollirà l’anàlisi polític sobre la construcció de la Joventut Comunista en aquests 30 anys. De cara a l’estiu recuperarem l'edició d’un número del Joventut, membre històric del nostre òrgan d’expressió extern.  Coincidirà amb el nostre II Campament de la Juventut, que com no podia ser d’altre manera aquest any volem dedicar a aquest 30 aniversari. 


Imagen 30 anivesario Enero CAT
 

miting 24 gener

Durant l’últim any en les organitzacions del Partit i les Juventuts Comunistes hem estat desenvolupant una intensa campanya d’extensió obrera dirigida als centres de treball i polígons industrials. 

Llegiu-ne més...

Les i els JCPC hem dut a terme una sèrie d'actuacions en la quinzena posterior al 25N reivindicant la lluita feminista més enllà d'un sol dia, amb el nostre propi discurs feminista de classe i revolucionari, i amb aquesta campanya de denúncia i de lluita contra els feminicidis i les seves causes. Tot recordant que l’alliberament de la dona oprimida pel patriarcat, passa per l’abolició d’aquest sistema discriminatori en la seva essència.

 

La gravetat del tema requereix que l'actuació de la classe obrera no se circumscrigui a l'assistència a actes puntuals i de poca profunditat. És un tema estructural, que requereix molta serietat i lluita, defugint del simple victimisme.

 

Aquestes actuacions han abastit des de diversos mítings que hem realitzat a L'Hospitalet de Llobregat, a la Universitat Autònoma de Barcelona, així com a Granollers denunciant la violència de gènere com el grau més extrem de la llarga sèrie de discriminacions i injustícies que patim les dones al sistema capitalista, un sistema basat en la violència com a mètode d'apropiació tant de recursos com de cossos, finalitzant amb una crida a la classe obrera per a construir una nova societat que elimini tota forma d'opressió i explotació, una societat d'éssers lliures i plens, la societat socialista-comunista.

 

Vídeos:
 

Míting Granollers: 

Míting UAB (Primera part) 

Míting Hospitalet

Fotos Míting Hospitalet:

miting hospitalet

 

Llegiu-ne més...

Cercador

Segueix-nos a:

Seccions web

Biblioteca

Audiovisual

CJCtv

Joventut Comunista

cjclogopng

Òrgan d'expressió

banner tr lateral

Editorial Tinta Roja

edicionesTR